Seccions

InternacionalitzacióInternacionalització 
Iniciació a la Internacionalització

Vols començar a exportar? Des de la Generalitat de Catalunya i el Consell General de Cambres de Catalunya, podem ajudar-te.

Des de fa alguns anys, la Generalitat de Catalunya impulsa, a través de les Cambres de comerç catalanes, l’organització d’activitats de sensibilització i el desenvolupament de serveis d’iniciació a l’exportació que hem dissenyat conjuntament des d’ACCIÓ. Aquests serveis s’adrecen a empreses que no exportin més del 20% de la seva facturació o que la xifra d’exportacions de les quals estigui dirigida, en més del 75%, a un sol país de qualsevol part del món, o a dos països si ambdós pertanyen a la UE-15.

Tots aquests serveis i activitats s’executen directament per part de les Cambres de comerç, amb el finançament de la Generalitat de Catalunya i la coordinació d’ACCIÓ. Coneix-les amb més detall:


Sessions de sensibilització

Jornades informatives i de promoció de la internacionalització. N’hi ha de generalistes i n’hi ha sobre mercats concrets, o sobre els diferents canals d’introducció de productes i serveis a mercats externs. Trobaràs informació d’aquestes activitats als webs respectius de les Cambres així com a l’Agenda d’ACCIÓ.


Diagnosi de potencial d’internacionalització

S’analitzen les necessitats de l’empresa en funció de l’etapa d’internacionalització en la qual es trobi. El cost del servei és de 700€, dels quals 600€ estan subvencionats.


Empresa Exporta (fase 1)

Desenvolupament del Pla de Promoció Internacional de l’empresa. S’orienta a la selecció dels principals mercats d’interès per a l’empresa i té una durada màxima de 3 mesos. El cost del servei és de 1300€ dels quals 1000€ estan subvencionats.


Empresa Exporta (fase 2)

La continuació natural de la fase anterior, serveix per posar a prova el Pla de Promoció Internacional a un mercat concret. S’identificaran clients concrets que encaixin amb els productes i serveis específics de l’empresa. El cost d’aquest servei són 900€, completament subvencionats.


Agenda individual

Amb aquest servei personalitzat, la teva empresa obtindrà una selecció de clients potencials i tindrà una agenda de 2/3 dies de reunions organitzada amb ells. L’agenda la du a terme l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de la Generalitat de Catalunya més propera al mercat específic d’interès per a l’empresa, aportant-hi tot el seu coneixement local. El cost del servei és de 2.000€, dels quals 1.100€ estan subvencionats.


Servei d’internacionalització en destí

Aquest és el programa més complet que oferim a través de les Cambres amb el suport de la xarxa d’Oficines Exteriors de Comerç i Inversions. Amb un volum de dedicació superior, el servei té l’objectiu d’identificar contactes clau en el mercat de destí, organitzar una agenda de reunions in situ i pot completar-se amb accions com estudis de mercat, cerques de proveïdors o cerques de canals de distribució. El cost d’aquest servei és de 4.800€, dels quals 3.600€ estan subvencionats.


Com accedir a aquests serveis?

Per sol·licitar aquests serveis, posat en contacte amb la Cambra de Comerç de la teva demarcació o consulta al portal www.paicambres.org.
Per més informació: empresaexporta@cambrescat.org.


Cambres de Comerç de Catalunya:
Missions empresarials
Recomanador d'oportunitats