Presentacions i altres materials
L'economia circular té com a objectiu principal preservar el valor dels recursos durant el major temps possible, enlloc de seguir explotant el model habitual que es basa en extreure-produir-usar–llençar.
Aquesta guia recull 20 estratègies per posar a la pràctica l'economia circular en empreses del sector agroalimentari així com l'experiència d'èxit de 10 empreses locals i internacionals.
A Europa només s’aprofita el 5% del valor original dels materials i energia utilitzats, la qual cosa posa de manifest la necessitat d’implementar estratègies d’economia circular, particularment davant del fet que els recursos de què disposem són limitats.
Aquesta guia inclou el sector agrari (agricultura, ramaderia, pesca i silvicultura) i agroalimentari (fabricació d’aliments i begudes). En conjunt, aquest sector representa un 17% del Producte Interior Brut (PIB) industrial de Catalunya.
Les 20 estratègies d’economia circular s’han agrupat en cinc categories:
- Gestió de l’aigua, l’energia i la matèria orgànica
- Producció alimentària més neta
- Envasos i embalatges alimentaris
- Desenvolupament de nous productes alimentaris i per a altres sectors
- Economia col·laborativa
La selecció de 10 empreses locals i internacionals descriu les experiències d’èxit de Coffee Flour, Espigoladors, Matorka, Roia Ecocarn, Agriprotein, Indulleida, Wet Green, Grefusa, Mahou San Miguel i Cellers Torres.